Starta hemsida online – 2 olika sidor att jämföra med

Starta hemsida online

Webbhotell och andra tjänster som idag är tillgängliga på Internet har gjort skapandet av hemsidor och bloggar en uppgift som är enklare än det någonsin tidigare varit. Få steg behöver man följa idag för att skapa en hemsida och dessa börjar nästan alltid med valet av ett webbhotell. När man valt ett webbhotell är allt som följer därefter oerhört enkelt jämfört med vad det tidigare varit.

Besök helt enkelt ditt webbhotells kontrollpanel och köp en domän—välj därefter en plattform att installera på denna domän, som exempelvis WordPress eller Joomla och börja därefter anpassa din hemsida.

Med dessa webbplattformar kan man väldigt enkelt använda själva plattformarna för att anpassa hemsidan och man behöver inte kunna något annat utanför dessa plattformar.

I detta inlägg ska olika idéer ges för att ge inspiration åt den som önskar starta en hemsida online men har fått stopp på idéer som krut.

Starta jämförelsetjänster online

Många som önskar starta hemsidor idag gör så för att de har en idé på något de önskar lägga upp på nätet och sprida. Detta kan vara allt ifrån en blogg, där man önskar blogga och samla på sig följare samt läsare och till slut kanske kapitalisera genom influencer-verksamhet, till att önska starta en hemsida som jämför olika produkter och förmedla trafik till diverse butiker för att kapitalisera sidan på detta sätt.

Oavsett vad tanken bakom hemsidan är så kan man lära sig av de hemsidor som kommit före. JämförBanklån.se är, som namnet antyder, en hemsida som hjälper konsumenter att jämföra banklån. Att starta en bra jämförelsetjänst som JämförBanklån.se är precis lika enkelt som det är att starta en blogg. Den ända skillnaden är anpassningen på sidan. Istället för att skriva inlägg ska man då skapa sidor som jämför diverse banklån och förse kunder med den bästa informationen och hjälpa dem fatta det bästa beslutet som möjligt.

Informationsbaserade sidor

Man kan också välja att starta en annan typ av sida. En blogg där tanken inte är så mycket att blogga om olika saker man är intresserad av, utan istället förse läsarna med en massa information och utbilda dem om olika ämnen. Även här kan man ta inspiration från sidor som kommit före, som exempelvis JämförBanklån.se som tidigare nämnts eller enklare hemsida som ETFguiden.se.

Här önskar man som sagt utbilda läsaren och förse dem med information kring olika ämnen. Vare sig det handlar om finans, hälsa & kost, smink eller något annat så är tanken med sådana hemsidor att fylla sidan med information och hoppas att de som har frågor hittar svaret hos just ens egna hemsida.

Även dessa hemsidor är enkla att bygga idag. Allt man behöver är som tidigare nämnt en webbplattform med en hemsida installerad—och därefter använder man sig utav själva hemsidan för att skriva innehåll och lägga upp dessa på sidan. Plattformar som WordPress och Joomla är perfekta för dessa—då man med dessa plattformar inte behöver kunna någon programmering alls, utan man installerar plattformen och därefter loggar in på plattformens kontrollpanel och uppdaterar sidan med innehåll. Att underhålla en hemsida har aldrig varit lika enkelt som det idag är.