Konsten att utveckla en dejtingsida på Internet

Nätdejting

Dejting börjar bli synonymt med nätdejting idag. När de flesta hör dejting idag tänker de på nätdejting och aktiviteten att träffa folk och dejta dem via Internet. Detta är inte minst tack vare appar och tjänster som Tinder, Match.com och andra. Populariteten kring dessa tjänster är en av många anledningar till denna association och trenden kommer inte försvinna någonstans någon gång snart.

Många utvecklare som använder sig utav dessa tjänster vill också starta egna inom samma bransch. Kanske handlar det om att starta en app som gör det Tinder gör, eller en hemsida som hjälper en med råd och tips kring hur man bäst använder Tinder (som exempelvis Optimal Blueprint eller andra tjänster som har för avsikt att hjälpa folk vara så framgångsrika som möjligt med onlinedejting tjänster som självaste Tinder). Att utveckla sådana tjänster är inte svårt—faktum är att det idag är oerhört enkelt att utveckla onlinetjänster för diverse bruk. I detta inlägg följer några steg man kan följa för att snabbt och smidigt komma igång med just sin sida inom ämnet.

Valet av webbhotell

Det första man bör göra är att välja ett webbhotell som passar ens hemsida och det man önskar få ut av just sin online tjänst. Webbhotellet står bakom allt ifrån energiförbrukningen utav hemsidan, servern som hemsidan kommer att behöva för att hålla sidan uppe, upptiden samt utrymmet hemsidan kommer att behöva.

Majoriteten av webbhotell erbjuder idag hosting i form av shared hosting. Detta är en hostingform som innebär att man delar serverutrymmet med andra hemsidor och utvecklare, vilket innebär en lägre kostnad samt mer kostnadseffektiv miljö för hemsidan.

Att hitta ett webbhotell som passar just ens egna hemsida är relativt enkelt. Det ända man behöver göra är att först och främst jämföra de webbhotell som finns tillgängliga på marknaden och därefter välja det som passar just ens egna situation bäst. Detta är allt ifrån priset för webbhotellet, upptiden samt utrymmet man erhåller när man prenumererar på webbhotellets diverse paket.

När man hittat ett webbhotell som kan förse ens tjänst med det den behöver så är nästa steg att välja utvecklingsplattform.

Valet av plattform

Utvecklar man en app så är plattformen av mindre vikt, då det man i sådana fall främst behöver är ett utvecklarkit som skiljer sig mellan operativsystem till operativsystem. Därefter är den endast en server man behöver.

För tjänster som utvecklas i hemsideform så är det oftast WordPress som gäller. Här får man väldigt mycket för nästintill inget. De flesta webbhotellen brukar erbjuda WordPress kostnadsfritt och med WordPress får man allt ifrån en mycket effektiv kod och väldigt bra grund för sin hemsida—därefter får man även möjlighet att anpassa sin hemsida på alla sätt. Man har även tillgång till grund koden som ligger bakom hela hemsidan med WordPress—så vid eventuella önskemål på ändringar eller dylikt kan man ändra i princip allt med plattformen.

Vidare kan man också lägga till tillägg, teman och mer som anpassar hela tjänsten utefter de behov man har. Önskar man utveckla en dejtingsajt eller hemsida med information kring dejting så kan man väldigt enkelt installera ett tema och tillägg som möjliggör detta och därefter anpassa dessa så de fungerar bra med ens tjänst.

Avslutningsvis

När man har webbhotellet och plattformen installerade är det därefter bara att börja anpassa sidan. Därav är det väldigt enkelt att komma igång med att starta sin hemsida. För appar är det en annan strategi man behöver använda sig utav, men fungerar i princip på samma sätt. Så fort man har det mesta av grunden lagd är det därefter bara att bygga sin tjänst. Snart så har man en hemsida klar och tjänsten är redo att släppas ut på nätet.

Publicerat i Tips: