Varierande priser att bygga olika hemsidor

Det kan skilja en hel del att bygga olika typer av hemsidor och det beror till stor del på vilket mål man har. Naturligtvis kostar en proffsig hemsida betydligt mer, och i slutändan kan utvecklingskostnaden vara väl investerade pengar. Den som inte tänkt tjäna pengar på hemsidan och själv tänkt göra det mesta arbetet, kan komma billigt undan om man genomför projektet på rätt sätt.

Den billigaste lösningen

Den som själv besitter mycket kunskaper kan själv göra det mesta när det kommer till att bygga hemsidor. Enklast är att använda något av de två populära CMS-verktygen WordPress eller Drupal. Den som är nybörjare börjar enklast med just WordPress, vilket är gratis att använda. Vad man däremot behöver är självklart ett webbhotell och en webbadress. Enklast är att använda en tjänst som erbjuder allt detta. Man bör då se till att webbhotellet erbjuder en så kallad 1-klicksinstallation av WordPress, då detta kan vara knepigt att installera själv. Med WordPress kommer många gratisteman, som avgör hur hemsidan ska se ut. Det lönar sig dock att för ett par hundralappar köpa ett mer avancerat tema, för att få ett mer personligt uttryck. Att investera i sin hemsida kan kräva att man behöver hitta alternativa sätt för finansiering. Idag går det att låna pengar snabbt och enkelt, bara man hittar en lagom nivå och använder pengarna klokt.

Den som satsar större

Den som vill satsa mer på sin hemsida, behöver förutom ett bra CMS-verktyg även lägga pengar på att utveckla exempelvis en logotyp. Det finns många bra platser på nätet där illustratörer gör just detta, till en billig penning. CMS-verktyget är viktigt, då man enkelt ska kunna publicera och uppdatera sitt innehåll. Man kan även kontakta en SEO expert, för att få en analys hur man bäst ökar sin trafik till sidan. Detta innebär visserligen en större kostnad, men brukar vara en bra väg att gå för de som satsar lite större. Även unikt bildmaterial kan kosta en del.