Tips på hur du förverkligar din hemsideidé

Du har precis fått en idé på en hemsida du önskar att skapa. Hemsidan kanske är en onlinelösning på ett problem du vet är en verklighet för många i landet, eller kanske världen. Eller så kanske du kommit på en idé för en webbshop du tror hade gjort succé på nätet idag. Oavsett vad du fått för idé ska du inte avvakta med den ännu längre! Internet gör det enklare för dig än det någonsin varit att förverkliga dina drömmar och dessa ska du aldrig lägga på hyllan—speciellt inte nu!

Förverkliga din dröm—enkelt och smidigt

Börja med dessa tre steg:

  • Hitta ett webbhotell eller en dedikerad server som passar sina behov —Detta steg är mycket enklare än det låter. ”Dedikerad server” och ”webbhotell” låter som väldigt komplicerade ord. Det är de dock inte. I denna lilla punkt ska jag förklara med 2-3 enklare meningar vad båda är, och vad du behöver veta när det kommer till respektive begrepp. Då kör vi:Webbhotell är ett ”hotell” för alla dina webbnödvändigheter. Detta är alltså domännamnet (adressen för din hemsida), ”servern” som ska innehålla din hemsida, själva hemsidan, ja, ett hotell för allt som du behöver för att bygga en hemsida.
  • Dedikerad server är en server som innehåller din hemsida och är dedikerad till endast din hemsida. Motsatsen till detta är en ”delad server”, som då är en server du delar med andra skapare av hemsidor. Dessa servrar, båda två, erbjuds av en serverleverantör och du märker inte av något annat än den prestanda du får av respektive server. Väljer du en delad server får du lite mindre (eftersom servern inte bara innehåller din hemsida), och använder du en dedikerad server får du lite mer (eftersom servern endast innehåller din hemsida). När man behöver vilket handlar om vilken hemsida man önskar att bygga. Satsar man på en stor sida som kommer ha miljontals användare varje dag kanske man behöver en dedikerad server. Satsar man på en blogg med några tusen läsare varje dag, eller kanske hundratusentals läsare varje dag så räcker det med en delad server. De är fortfarande kapabla, det är bara att dedikerade servrar är riktiga ”powerhouses” för de lite större hemsidorna.

Nu vet du vad respektive begrepp betyder. Det finns inget mer med det. Välj nu ett webbhotell som passar dina behov och börja därefter bygga din hemsida! Webbhotellens guider guidar dig genom hela processen. Oftast behöver man en delad server till en början (då hemsidan oftast inte har så många användare i början), och därefter byter man till en dedikerad server om det någon gång hamnar i behov.

Båda servrarna får man enkelt av webbhotellet. Du väljer helt enkelt tillvalet ”delad server” eller ”dedikerad server” därefter sköter webbhotellet allt och du märker inte av någonting alls.

Valt webbhotell? Bra! Dags att börja!

Klart! Du har nu en hemsida och det är bara att börja bygga den.

Det är inte svårare än så.

Att bygga en hemsida är faktiskt enklare än det är att välja ett webbhotell. Så om detta inlägg hjälpt dig komma igång med din hemsida och valet av webbhotell så ska du veta att byggnaden av hemsidan är enklare än detta. Välj helt enkelt Wix för din hemsida när du kommer igång med ditt webbhotell så kommer byggnaden av hemsidan vara så enkel den kan vara. Det blir inte enklare än det är med Wix. Du får en hemsida installerad och kan därefter bara gå in på Wix:s administrationspanel och anpassa sidan utefter behov.

Ett annat alternativ är WordPress för den som även vill kunna gå in och ändra i koden om detta behövs.

Därefter är det bara att sätta igång! Lycka till!