Här är nya sidan för utdelningsaktier på nätet

Nätet kryllar av hemsidor. Det kan tyckas vara nästintill omöjligt att hitta en ny sida som ägnar sig åt just det ämne man är intresserad av. Att hitta den perfekta sidan kan tyckas vara omöjligt dock så är ju ett sätt att upptäcka nya sidor word-of-mouth metoden, och detta inlägg blir nu ett sådant. Tänkte nämligen tipsa om en sida för alla som älskar investering, aktier och sparande då det är ett av mina stora intressen själv.

Stötte nyligen på hemsidan Utdelningsaktier.net som bland annat listar aktier med hög utdelning. Detta är perfekt för den som letar efter smarta investeringstips och vill få en utdelning på sina investeringar. Många som investerar idag väljer att göra så genom att spekulera på olika aktier—vilket företag kommer bli the next big thing, vilket företag är en framtida raket?

Detta är bara ett sätt att investera dock. De som redan har kapital och inte vill spekulera utan helt enkelt vill förvalta kapitalet—till exempel de som redan jobbar inom ett intressant och spännande fält och tjänar riktigt bra, men inte har tid att hitta investeringar åt det kapital de drar in så är utdelningsaktier ett oerhört smart sätt att investera. Du kan nu fokusera på ditt arbete, förvalta dina pengar smart och samtidigt låta pengarna gro medan du gör allt det andra runtomkring. No-brainer.

Utdelningsaktier.net listar också andra investeringsmöjligheter, så som att investera i investmentbolag. De säger att investmentbolag kan vara en trygg investering vilket jag håller med om. Det finns idag bolag som är nästan lika säkra som världsekonomin är säker. Faller företagen så faller världsekonomin, alternativt så faller den sektor de arbetar inom.

Många är idag medvetna om de stora företagen inom IT och andra fält då dessa får mycket gratis media och PR. Dock är ju världen naturligtvis fylld av företag och det finns företag som är så pass dominanta att deras fall hade inneburit en stor kollaps. Ett sådant exempel är BP (British Petroleum) som jobbar världen över. BP förser hela länder idag med olja och är nästan lika säkra rent ekonomiskt som de länder de förser oljan med är säkra. Händer något BP kan det också riskera större konsekvenser i andra delar utav ekonomin.

När man vet detta så vet man också att investmentbolag som jagar möjligheter i sådana stora företag samt i mindre företag de anser direkt hade gynnats av dessa stora företag är ett oerhört säkert sätt att investera. Ett exempel på ett investmentbolag är självaste Warren Buffetts Berkshire Hathaway. Bolaget söker investeringar i en massa olika sektorer och har bland annat gått in som en väldigt stor investerare i Apple och andra företag. Investerar man i Berkshire Hathaway (som är en av världens främsta investmentbolag idag) så gör man en väldigt säker investering. Faller Berkshire Hathaway så innebär det en massa olika företags fall och det är nästan omöjligt att se det hända.

Naturligtvis kan allt hända dock. Därför är sidan toppen för den som älskar att investera och hitta nya samt smarta möjligheter för att investera just sina pengar. Vi alla vill vara försiktiga med våra pengar vilket är varför det är viktigt att vara påläst och medveten innan man gör en investering.