Nu är det enkelt att investera pengar online

Trading online

En gång i tiden fanns det bara en och en enda lösning för den som önskade investera sina pengar online. Det var att använda sig utav självaste Avanza Bank.

Idag är möjligheterna betydligt fler och Avanza är långt ifrån den enda aktören på marknaden nuförtiden. Idag kan man hitta allt ifrån plattformar som erbjuder handel av CFD-kontrakt till plattformar som erbjuder handel av exklusiva indexfonder (läs mer om indexfonder). Man kan också fortfarande använda sig utav Avanza Bank, som idag är på sin topp och har aldrig varit bättre samt smidigare, eller så kan man också använda sig utav utländska handelsplattformar som RobinHood och andra tradingplattformar. Möjligheterna är många idag och man behöver inte längre känna sig begränsad när det kommer till aktiehandel på Internet numer.

Hur går man till väga?

Det är inte svårt att börja investera sina pengar online. Man följer endast 3 enkla steg:

  1. Hitta den handelsplattform du önskar börja handla hos. Detta kan vara allt ifrån Avanza, Nordeas Internetbank, Handelsbankens Internetbank eller någon annan handelsplattform och registrera dig därefter hos dem.
  2. Öppna upp ett investeringssparkonto för att vidare underlätta din handel.
  3. Börja handla!

Så enkelt är det idag. Det finns inte heller någon anledning till att göra det svårare än så.

Handel av preferensaktier

Preferensaktier är aktier som ger aktieägaren förtur när det kommer till utdelningar och är på så vis den bästa investeringen för den som önskar spara pengar och erhålla avkastning med jämna mellanrum. Preferensaktier blir allt populärare idag och går att handla hos nästan alla börsmäklare idag. De handlas på exakt samma sätt som vanliga aktier handlas på och den enda skillnaden är att man, istället för att enbart spekulera på aktien, får förtur när det kommer till aktieutdelningar och på så vis kan spara sina pengar smidigare.

För mer information om preferensaktier och hur de fungerar, besök Preferensaktier.se.

Handel av CFD-kontrakt

Att handla CFD kontrakt blir bara mer komplicerat med tiden och stater Europa över försöker göra det svårare att handla dessa.

CFD kontrakt är egentligen gambling och inget mer än så. Man investerar inte i ett fysiskt företag och man köper inte heller andelar i ett företag (som är fallet med vanliga aktier), utan istället så köper man kontrakt som följer aktiernas värde.

Tappar aktien värde så tappar kontraktet värde och man förlorar pengar. Om aktien istället går upp så tjänar man pengar. Man handlar dock kontrakt och inget verkligt innehav i bolagen och har således ingen talan i bolagen heller och är ingen långsiktig investering.

Det som gör CFD handeln intressant för de som önskar handla inom den är det faktum att CFD-kontrakt medföljer en så kallad hävstångseffekt. Denna tillämpar en multiplikator på aktiens utveckling där 1 % rörelse på aktien kan komma att bli till 10 % utveckling för ett visst CFD-kontrakt.

Detta gör att man naturligtvis kan tjäna betydligt mer pengar när det kommer till CFD handel, men också förlora oerhört mycket pengar, vilket resulterar i gambling helt enkelt. Man spekulerar på ett företag och förlorar eller tjänar stora pengar i samband med det. CFD-kontrakt kan hittas i allt ifrån 1:10 hävstång till 1:500 i hävstång, vilket hade inneburit en 1 % utveckling i fel riktning, -500 % för CFD-kontraktsägaren, vilket gör allt till ren och skär slump och inte riktigt investering. Dock föredrar vissa det medan andra föredrar det traditionella. Alla väljer att investera sina pengar på olika sätt.