Välja rätt webbhotell

Att som kund välja rätt webbhotell för sin hemsida eller blogg kan vara ganska svårt. Det finns en oerhört stor marknad med olika webbhotell. Och vad är det då det som skiljer dessa webbhotell åt? Vad ska man tänka på vid val av webbhotell?

Inriktning

När man ska välja ett webbhotell bör man först och främst tänka över vilken inriktning man önskar ha för sin hemsida eller blogg. Vad ska hemsidan eller bloggen handla om? Ska det vara en hemsida för företagsverksamhet eller är det tänkt att vara en hemsida för egen hobby och intressen? Viktiga frågor man bör bena ut innan man kan sätta sig in i vad för slags webbhotell man vill ha. Alla webbhotell passar inte alla hemsidor eller bloggar.

Om man ska ha en hemsida för exempelvis en egen shop online ska man absolut välja ett webbhotell som har en säker och snabb uppkoppling. Skulle detta inte kunna upprätthållas kommer potentiella kunder till just den webbplatsen med shopen tröttna och webbplatsen skulle besökas mindre vilket skulle bidra till att sökträffar minskar och man förlorar trafik för sin webbplats. Inte så bra om man planerat att tjäna på sin shop ur ekonomisk synvinkel.

Planerar man att ha en egen blogg gäller det då att tänka inriktning av målgrupp. Ska bloggen existera enbart för egen hobby eller är den tänkt att nå ut till stor publik och i så fall i vilket syfte. Vill man ha hög trafik på sin blogg för att kunna tjäna pengar på den eller vill man ha en mindre blogg där vinstintresse ekonomiskt inte är med i planeringen kan man inrikta sig på ett webbhotell som kanske är av lite enklare utformning.

Kostnader

Priser för olika webbhotell varierar stort. Återigen får man komma ihåg vilket syfte man är ute efter för sin hemsida eller blogg. Om man ska nöja sig med en mindre blogg kan ett webbhotell som är prisvärt med enklare funktioner vara en tillfredsställd lösning. Är man ute efter mer avancerade funktioner som dessutom stödjer betalningsalternativ om man planerat ha egen shop online på sin webbplats är det att föredra ett webbhotell som då kanske är något dyrare.

Svenskt eller utländskt webbhotell

Det finns väldigt många svenska bra webbhotell att välja på att ha för sin hemsida eller blogg. Fördelen med de svenska webbhotellen är att många av dem har support både på e-post och telefon.

Väljer man ett utländskt webbhotell kanske support inte är lika tillgängligt för kunden på dessa webbhotell.

Som kund vinner man på att våga ha ett kritiskt öga och välja sitt webbhotell med omsorg.