Boka resebiljetter online

Boka biljetter online

Idag är det relativt enkelt att boka sina resebiljetter på nätet. Det finns flera alternativ beroende på om du ska åka tåg eller flyg. Sedan finns det hemsidor som jämför flera resealternativ till din önskade destination. Du som bestämt dig för att boka dina biljetter på nätet rekommenderas att börja med att jämföra företag som säljer biljetter. På så sätt får du en idé om vilka företag som är säkra att använda samt vem som erbjuder bäst pris. Det ger dig också en möjlighet att se ifall någon av de tillgängliga resebyråerna har aktiva erbjudanden. Med kampanjer och erbjudanden kan du nämligen spara en del pengar.

Att boka biljetterna är inte svårt. Efter att du hittat det alternativ som passar dig bäst, vare sig via flygbolaget direkt eller resebyrå, följer du helt enkelt instruktionerna på hemsidan. När du har betalat din biljett kan du hos de flesta välja hur du vill motta den. Den kan skickas som e-biljett till din e-post. Då kan du själv skriva ut den eller endast visa upp telefonen. Det är också möjligt att få den hemskickad, vissa företag har dock en avgift på detta så ta en noga titt på vad som gäller först. Skulle du behöva hjälp med hur det fungerar eller om din biljett inte kommit finns det kundtjänst att kontakta.

Jämför resebiljetter

Om vi säger att du har bestämt dig för att åka till Mallorca (en klassiker för svenskar) och vill boka dina flygbiljetter via nätet kan du börja med att jämföra olika alternativ. Det finns en rad med hemsidor där du skriver in din destination och datum för att sedan få en lista på de tillgängliga alternativen. När du hittat det du är intresserad av klickar du enkelt på det och skickas då vidare. De sidor du skickas till när du letar flygbiljetter är vanligtvis en resebyrå eller flygbolagets hemsida.

Boka hos en resebyrå

Förutom jämförelsesidor finns det flera resebyråer där du kan boka dina biljetter. Besöker du en resebyrå kommer du få flera förslag på resor som går till din önskade destination. Det händer också att vissa har rabatter på resor eller tillfälliga erbjudanden. Med dessa kan du spara en hyfsad summa pengar ifall det är dyrt att resa dit du vill. Det är också möjligt att hitta “paketresor” det innebär att du bokar både biljetten och hotell på samma gång vilket är smidigt. Dubbelkolla alltid att det är ett ärligt företag innan du bokar dina biljetter.

Boka biljetterna direkt hos flygbolaget

Förutom att boka biljetter via resebyrå kan du besöka flygbolagets hemsida och boka biljetterna. Ett tips är att du besöker både flygbolaget och resebyrån, på så sätt kan du hitta de billigaste biljetterna. Genom att boka de direkt vid flygbolaget kan du dessutom undvika vissa problem. När du bokar biljetterna hos en resebyrå och skulle stöta på något problem kan du hamna i en situation där båda företagen säger ifrån sig ansvaret. Om du däremot har bokat biljetterna direkt hos flygbolaget är det deras ansvar att hjälpa dig.